Ivica Puljak i Zdeslav Benzon: Priče iz budućnosti

Budućnost će vrlo vjerojatno biti sjajna, bolja i fantastičnija nego što puno nas može i zamisliti.

U ovom predavanju ćemo predstaviti neke od mogućih scenarija za budućnost, uglavnom optimističnih o kratkoročnoj budućnosti ljudskog roda, ali ne baš tako optimističnih oko budućnosti cijelog svemira. U svakom slučaju, budućnost će biti zanimljiva i u njoj ne smijemo samo sudjelovati, nego je i stvarati.

 

 

Zdeslav Benzon po zanimanju je liječnik specijalist, ginekolog, radi u KBC-u u Splitu te kao asistent na Medicinskom fakultetu u Splitu. Autor je mnogih tekstova na temu znanstvene fantastike, te je pisao kolumnu za Futuru, a sada piše za Sirius B.

 

 

 

Ivica Puljak je profesor fizike na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Doktorirao je fiziku elementarnih čestica u Parizu. Član je dviju velikih međunarodnih kolaboracija, CMS u CERN-u i MAGIC na Kanarskim otocima. Aktivno je sudjelovao u otkriću Higgsovog bozona, a osim znanstvenog rada bavi se promocijom i popularizacijom znanosti. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, od kojih mu je najdraža nagrada studenata za nastavni rad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *